Witte wijn | Cava |Prosecco | Champagne
Dit biodynamische wijnhuis, aan de oevers van de Piaverivier in de Italiaanse Veneto, is eigendom van de broers Massimo en Paolo Marion. Het is opgericht door hun familie in 1891. Ze zijn sterk gespecialiseerd in de productie van mousserende wijnen, die op organische wijze worden geteeld. De naam "La Jara" betekent letterlijk kiezel en verwijst naar de witte rolkeien die door de rivier zijn afgezet. De wijnranken profiteren van de weerkaatsing van het zonlicht op deze keien, die daarnaast de opgeslagen warmte van de dag 's nachts langzaam opnieuw afgegeven.
Deze organische, mousserende wijn is een buitenbeentje. De ondergrond van keien en de wijze van telen geven hem een sterke minerale toets, waardoor hij zich onderscheidt van de meeste andere prosecchi. Zure appeltjes en rabarber spatten uit je glas. De fijne pareling wordt verkregen door de wijn gedurende een zestal maanden te lageren in een autoclaaf.